Održana Konferencija PRilika 2014

/ / Preuzeta vest

Društvo Srbije za odnose s javnošću organizovalo je 7. i 8. novembra 2014. u Zvezdara teatru u Beogradu, Šestu međunarodnu konferenciju PRilika 2014. pod nazivom „Komunikacija na (s)ceni”. Konferencija je bila namenjena stručnjacima iz oblasti komunikacija i privukla je preko 250 posetilaca iz Srbije i regiona.

Prvog dana PR stručnjacima su se predstavili renomirani predavači iz Evrope, Srbije i regiona, a između ostalih i dva vodeća međunarodna komunikacijska stručnjaka – Džeremi Galbrait, globalni direktor za strateško komuniciranje i generalni direktor „Burson-Marsteller“ mreže za Evropu, Bliski Istok i Afriku, koji je govorio o 10 globalnih komunikacijskih trendova, kao i Pol Holms, osnivač i CEO „Holmes Report & SABRE awards“, čije je predavanje na temu izazova sa kojima se PR struka suočava u savremenom poslovnom svetu, izazvalo veliko interesovanje publike. Nakon zavšetka prvog dana konferencije, održano je finale trećeg nacionalnog studentskog takmičenja PRilika 2014 i dodeljene nagrade studentima.

Drugi dan konferencije započeo je interaktivnom radionicom Donalda Stila, međunarodnog stručnjaka za krizne komunikacije i nekadašnjeg glavnog savetnika za odnose s javnošću u BBC-u, na temu „Krizna komunikacija u eri društvenih medija“. Drugi dan je završen panel diskusijom na temu „Vašar taštine“, u okviru kog su učesnici razgovarali na temu reputacije PR struke – šta to pozitivno, a šta negativno utiče na ugled struke, uz primere iz prakse i savete. Na konferenciji PRilika 2014 predstavljeni su i najnoviji rezultati globalnog istraživanja „European Communications Monitor za Srbiju“.

(PREUZETO SA pr.org.rs)

You must be logged in to post a comment.