Indexovo radio pozorište

Kultna emisija srpske radiodifuzije našla je svoje mesto na ovom sajtu, jer od 1998. nikako da doživi postojanje svog novog sajta.

Kada je 1989. dobio drugu nagradu (prva nije ni dodeljena) na konkursu za tekstopisce „Indexovog radio pozorišta“, Lazar Bošković (danas vlasnik i kreativni direktor agencije AgitPROP) nije imao pojma u šta se upušta, kao (tada, a i sada) najmlađe tekstopisačko mladunče te kreativne radijske ekipe.

Povodom 30 godina od tog prelomnog događaja u ličnoj autorskoj karijeri, nastala je ova web strana, posvećena njegovim (kako je blesavo što ovo pišem u trećem licu) radijskim tekstovima. A jednog dana će, valjda, na nekom ozbiljnom sajtu, da se nađe stvaralaštvo svih autora na jednom mestu…

Ekipa „Indexovog radio pozorišta“ na dodeli „Oskara popularnosti“, Sava centar, 1992.
S leva na desno: Dragoljub S. Ljubičić – Mićko, Dragana Kaucki, Zoran Milovanović – Sulja, Slobodan Bićanin – Bićko, Petar Lazić, Lazar Bošković i Branislav Petrušević – Petrući.

Od 1989. do 1996. Lazar Bošković je radio kao scenarista i realizator „Indexovog radio pozorišta“ na Beogradu 202. Autor je oko 50 scenarija za radijske i TV emisije, a povremeno je bio i reditelj, muzički urednik i producent.

Knjiga sa 10 izabranih tekstova za „Indexovo radio pozorište“ Lazara Boškovića, pod nazivom „I Zabrana dela“, objavljena je 1995. Njenu online verziju čitajte u nastavku.


Play lista odlomaka iz emisija

Niste sigurni šta vam treba za poslovni internet nastup?

Svakako treba da angažujte savetnika za digitalnu komunikaciju koji će da za vaše poslovne potrebe osmisli potrebne planove i/ili strategiju.

Korisni linkovi

Indexovo radio pozorište – najstarija zvanična prezentacija

Wikipedia: Indexovo radio pozorište – detaljna istorija