Beogradski festival novih komunikacija, B-link 2007

/ / Naše vesti, Novosti

Beogradski festival novih komunikacija B-Link 01 održava se u Galeriji „Ozon“ od 15. do 22. aprila 2007.

B-link istražuje i predstavlja sadržaje koji se generišu u okviru novih komunikacionih sistema: Interneta i mobilne telefonije. Osnovni fokus festivala usmeren je na kreativne i inovativne tendencije u oblasti eksperimentalnog umetničkog stvaralaštva, web dizajna i poslovanja na mreži. Festival je internacionalni projekat čije je pilot izdanje realizovano prošle godine i u okviru koga se tada predstavilo preko 50 gostiju iz zemlje i inostranstva.

Za razliku od prošlogodišnjeg festivala, koji je imao samo revijalni karakter, B-Link 01 je dopunjen i takmičarskim delom. Revijalni deo obuhvataju različite tematske oblasti (creative web, mobile creative, interactive world, money on the line, I’m the author) koje su obrađene kroz prezentacije, tribine, streaming događaje, interaktivne radionice i predavanja autora iz zemlje i sveta.

Takmičarski deo ima za cilj da uključi što veći broj profesionalaca i amatera koji su aktivni i deluju u okviru različitih formi novih komunikacionih tehnologija. Ovaj deo festivala treba da ukaže na lokalni potencijal i podstakne njegov dalji razvoj. Odabrani gosti iz inostranstva obogatiće program festivala svojim iskustvima i ukazati na razvoj ovih oblasti u internacionalnom kontekstu.

U Savetu Festivala su Žana Poliakov, Jovan Čekić, Lazar Bošković, Siniša Rogić, Dejan Restak, Dorijan Kolundžija i Nebojša Babić.