Predstavljen novi multimedijalni CD o Beogradu

/ / Naše vesti

Na Beogradskom festivalu novih komunikacija „B-link“, koji je od 3. do 9. aprila 2006. održan u Galeriji „Ozon“, predstavljen je „BgCD – multimedijalni CD o Beogradu“, urađen na osnovu zvanične Internet prezentacije Grada Beograda www.beograd.org.yu.

– Ovo je najnoviji projekat Gradske uprave, koji predstavlja korak dalje u našem naporu da dalje unapređujemo komunikaciju sa građanima i obezbedimo im što više povratnih informacija. Zato smo najpre fomirali „Beokom servis“ kao nukleus budućeg jedinstvenog kol centra u kome će građani jednim pozivom moći da dobiju informaciju iz bilo koje oblasti funkcionisanja i života grada. Očekujem da će i taj projekat biti realizovan tokom naredne godine, kada će Beograd kao prvi grad u Srbiji dobiti moderan kol centar – rekao je na današnjoj prezentaciji Bojan Stanojević, gradski menadžer.

Novi multimedijalni CD o Beogradu predstavlja off-line izdanje zvaničnog sajta Grada Beograda, čija je prezentacija danas takođe održana na Beogradskom festivalu novih komunikacija „B-link“. Ima četiri puta po 250 strana, urađen je na srpskom (u ćiriličnoj i latiničnoj verziji), engleskom i nemačkom jeziku. Posebna atrakcija ovog novog CD-a je interaktivna 3D mapa Beograda sa oko sto značajnih gradskih objekata i fotografija i tekstom o njima. Multimedijalni CD o Beogradu izdala je Služba za informisanje Grada Beograda. Autor multimedijalnog CD o Beogradu je Lazar Bošković, kreativni direktor marketing agencije AgitPROP, koji je uradio i zvanični sajt Grada, dok je softver kreirao Vitomir Jevremović, vlasnik kompanije „Archeoware“. Ovaj CD svoju svetsku premijeru imao je sredinom marta u Kanu, kada je Beograd proglašen za „Grad budućnosti južne Evrope“ i već je dobio nagradu Društva za informatiku Srbije u kategoriji razvijeni i primenjeni informatički proizvod.

Beogradski festival novih komunikacija „B-link“ je internacionalni projekat koji se, na inicijativu Galerije „Ozon“ i MTS-a, po prvi put održava u Beogradu. Program festivala obuhvata projekcije, prezentacije, striminge, interaktivna predavanja i radionice na kojima će u toku sedam dana biti prikazana najznačajnija dostignuća iz domena novih komunikacija kod nas i u svetu.

You must be logged in to post a comment.