Konferencija o Internetu DIDS 2016

/ / Naše vesti, Novosti

Sedma godišnja konferencija o razvoju Interneta u svetu i Srbiji – DIDS 2016 održana je 15. i 16. marta, u Hotelu „Hyatt Regency Beograd“, a organizator je Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS). Kao i prethodne godine, kreativno rešenje radili su Lazar Bošković (AgitPROP), kreativni direktor, i Miodrag Veselinović (Metropolis), kao art direktor.

DIDS2016-sala

Kreativni koncept ovogodišnjeg DIDS-a ukratko opisuje i svakodnevni život svih nas i tri tematska bloka Konferencije, kroz slogan: Živimo Internet… Globalno – Bezbedno – Lokalno. DIDS se održava uz podršku ICANN-a (Internet korporacija za dodelјene nazive i brojeve), vodeće organizacije za upravlјanje Internetom i rukovođenje njegovom globalnom strukturom. Ovaj DIDS se održava u godini kada se navršava 10 godina od osnivanja RNIDS-a, te je za tu priliku pripremlјen i poseban video pregled značajnih događaja od 2006. do danas, za koji je scenario radio Lazar Bošković.

Preko 370 posetilaca i 1300 gledalaca internet prenosa moglo je da prati 50 domaćih i stranih govornika na DIDS 2016. Kompletne informaciji o programu i učesnicima DIDS 2016 dostupne su na sajtu dids.rs. Drugog dana DIDS-a održan jer Regionalni internet forum – RIF 2016, o kome se detalјne informacije nalaze na sajtu rif.rs. Koncept i sadržaj oba sajta su takođe delo agencije AgitPROP.

Pored kreativnog koncepta događaja, agencija AgitPROP je radila saopštenja za medije, tekstove za sve promotivne materijale i scenario samog događaja.