Onlajn edukativni sadržaji na „Pitajte.rs“

/ / Preuzeta vest

Edukativni program „Pitajte.rs“ o svemu bitnom za nastup na Internetu, održan je 2. maja, tokom Konferencije „Nova energija“ na Kopaoniku, u organizaciji Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS). Na sajtu www.pitajte.rs postavlјene su prezentacije i video snimci svih predavanja koje je održalo 12 internet profesionalaca.

Program „Pitajte.rs“ bio je namenjen svima koji žele da unaprede svoja znanja u oblastima prava, knjigovodstva, razvoja poslovanja, brendinga, internet marketinga i analitike, kreiranja sadržaja i srodnih tema vezanih za nastup na Internetu. Domaćini programa i moderatori po temama, ispred RNIDS-a bili su Danko Jevtović, Predrag Milićević, Lazar Bošković i Jelena Ožegović. Gosti su bili internet profesionalci: Žarko Ptiček (Ptiček), Milan Trbojević (Knjiški molјac), Ivan Minić (Burek.com), Ivan Ćosić (Plain&Hill), Sandra Simonović (Marketing ITD), Vladimir Cerić (Huge Media), Ivan Rečević (Google akademija) i Ivan Bildi (Marketing online).

Lazar Bošković, creative director agencije AgitPROP, je održao predavanje na temu „Da sadržaj bude u formi“ i moderisao blok „Kako da kreirate internet sadržaj?“.  Preporuke za kvalitetan sadržaj na Internetu su objašnjene kroz: 9 koraka do kvalitetnog sajta, 5 faza rada na internet sadržaju, 3 klјučne veštine kreatora sadržaja, 10 osobina dobrog internet sadržaja, 5 saveta za pripremu sadržaja i 5 najčešće zaboravlјanih elemenata sajta.

Tokom 5 sati programa bilo je prisutno oko 50 posetilaca, a o njihovom utisku i vrednosti ovog programa dovolјno govori i to da je njih 42 popunilo onlajn anketu, dalo prosečnu ocenu 4,54 i svi su izrazili želјu da dođu na neki od sledećih događaja koji organizuje ista ekipa. To je i razlog zašto će RNIDS da nastavi sa edukativnim programom „Pitajte.rs“ u više gradova Srbije.

POGLEDAJTE:
Video snimci svih predavanja – www.youtube.com/rnidsonline
Fotografije – www.facebook.com/rnids.rs

(PREUZETO SA www.rnids.rs)