Prvi sajt na ćiriličkom internet domenu „.срб“

/ / Naše vesti

Nova zvanična internet prezentacija Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) ujedno je i prvi domaći sajt na novom nacionalnom ćiriličkom domenu. Od 11. maja 2011. pored stare adrese www.rnids.rs, dostupna je i na adresi рнидс.срб.

Od 3. maja 2011. novi srpski internet domen „.срб“ je postao vidljiv na Internetu, а početak slobodne registracije očekuje se na jesen.

Sajt RNIDS-a u svom novom izdanju ima stotinak osnovnih web strana u ćiriličnoj i latiničnoj verziji, kao i verziju na engleskom jeziku. Pored podataka o delatnostima, organima i organizaciji RNIDS-a i ovlašćenim registrima domena, sadrži i korisne savete za korisnike domaćih internet domena, kao i pristup Whois bazi podataka o registrantima domena.

Uz arhivu vesti od 2007. do danas, foto i video galeriju, ima i Kalendar događaja sa pregledom bitnih događaja u zemlji i inostranstvu iz oblasti Interneta. Komunikacija sa posetiocima omogućena je na više načina na samom sajtu, kao i preko Twittera i Facebooka, a tu su i linkovi bitnih domaćih i stranih sajtova. Sajt je usklađen i sa standardima o e-Pristupačnosti za osobe sa posebnim potrebama.

Dizajn i programiranje internet prezentacije RNIDS-a obavila je firma „Mrežni sistemi“, a za koncept, tekst prezentacije i konsalting bio je angažovan Lazar Bošković.