Preko 25 godina referenci u oblasti interneta

/ / Blogovanje

Malo je domaćih agencija i pojedinaca, kao što su AgitPROP i njen osnivač Lazar Bošković, koji su u internet biznisu od prvih početaka interneta u Srbiji, pre više od četvrt veka.

Da bi vas neko iskusno savetovao šta i kako da radite na Internetu, podrazumeva se da je radio sa velikim i zahtevnim klijentima, da je osvojio neka stručna priznanja u toj oblasti, da je svoja znanja pretočio u predavanja, da iza njega stoje brojni autorski tekstovi na tu temu, kao i press clipping koji to dokazuje. Ah, da… nije loše i da postoje neki zanimljivi autorski projekti posvećeni internetu.

Agencija AgitPROP je specijalizovana za kreativne koncepte, kreiranje sadržaja i kreativno savetovanje u oblasti Interneta, što bi se na engleskom reklo 3CC: Creative Concept + Content Creation + Creative Consulting.

U nastavku slede najznačajnije reference agencije AgitPROP i vlasnika agencije Lazara Boškovića u oblasti interneta.

Klijenti u oblasti interneta

Od 1997. AgitPROP je kreirao desetine internet sajtova za velike domaće kompanije i organizacije iz najrazličitijih oblasti. Specijalnost su nam obimni veb-sajtovi, sa složenom strukturom i specifičnim zahtevima.

Radili smo kompletnu produkciju ili samo koncept i tekst ili konsalting i SEO poslove za najsloženije i najobimnije domaće veb-sajtove, za velike i zahtevne klijente kao što su:


Autorski projekti o internetu

Teslina vizija Interneta

Multimedijalni projekat „Teslina vizija Interneta“ zasnovan je na konceptu Nikole Tesle, koji je u svom projektu „Svetski sistem“ iz 1900. godine, govoreći ondašnjim tehničkim rečnikom, opisao u 12 tačaka ono što se danas zove bežični internet, mobilna telefonija i GPS.

Autor projekta, Lazar Bošković, predložio je 2012. RNIDS-u da, u saradnji sa Galerijom „O3one“ i Muzejom Nikole Tesle, korišćenjem samo postojećih resursa svih učesnika u projektu, realizuje svoju ideju, koja bi pokazala da je čovečanstvo još početkom 20. veka moglo da dobije preteču današnjih IK tehnologija, samo da su investitori hteli da ulože sredstva u Tesline vizionarske zamisli.

1 Internet, 3 domena, 4 države

Dokumentarna TV emisija „1 Internet, 3 domena, 4 države“ svedoči o 20 godina zvanične istorije Interneta u Srbiji, a premijerno je emitovana 8. jula 2016. na RTS2, a potom reprizirana više puta.

Nastala je po ideji, scenariju, istraživanjima, intervjuima i izvršnoj produkciji Lazara Boškovića, a u koprodukciji RTS-a i RNIDS-a.

Rečnik interneta i digitalne komunikacije (englesko-srpski)

Detaljno o Rečniku, čiji je autor Lazar Bošković, a koji je dobio dve strukovne nagrade.


Angažman u drugim internet projektima

DIDS

Dan internet domena Srbije (DIDS) je najveća srpska besplatna godišnja konferencija o Internetu, koju od 2010. organizuje RNIDS. Lazar Bošković je od 2012. član Organizacionog odbora DIDS-a i autor kreativnog koncepta događaja.

B-LINK

Beogradski festival novih komunikacija „B-link“ održavan je od 2006. do 2011. u organizaciji Galerije „O3one“. Lazar Bošković je 2006. i 2007. bio selektor Biznis programa i član Saveta festivala.

Niste sigurni šta vam treba za poslovni internet nastup?

Svakako treba da angažujte savetnika za digitalnu komunikaciju koji će da za vaše poslovne potrebe osmisli potrebne planove i/ili strategiju.

Priznanja za internet stvaralaštvo

Agencija AgitPROP je jedna od najnagrađivanijih domaćih kreativnih firmi u oblasti internet biznisa. Osvojili smo sve značajne domaće nagrade za internet stvaralaštvo, kao i nekoliko stranih nagrada.

Skoro svake godine se na listi TOP 50 RS WEB računarskog časopisa PC nađe i neki od internet sajtova iz naše produkcije.

Pogledajte pregled svih do sada osvojenih PRIZNANJA.


Predavanja o internetu

Počev od 2000. Lazar Bošković povremeno, po pozivu, drži predavanja na temu uspešnog nastupa na internetu. Dvadesetogodišnje iskustvo u kreiranju složenih i zahtevnih sajtova pretočeno je u nekoliko predavanja o internet sadržaju i produkciji web sajtova.

Pogledajte stranu sa pregledom izabranih PREDAVANJA i linkovima na video snimke i preuzimanje prezentacija. U nastavku je kratki video na temu SEO, isečak jednog od predavanja.

Autorski tekstovi o internetu

Autorske tekstove Lazara Boškovića na temu interneta možete da čitate na više mesta.

Tekstovi u blog odeljku agencijskog sajta: agitprop.rs/novosti/blog

Tekstovi na LinkedIn blog platformi:

Autorski tagovi na stručnim online medijima, sa listom objavljenih tekstova:

Autorski tekstovi u štampanim medijima:

Press clipping na temu interneta

Kompletan pregled medijskih objava o agenciji AgitPROP i Lazaru Boškoviću nalazi se u odeljku PRESS CLIPPING, a u nastavku su izdvojene najbitnije objave na temu Interneta.

Video intervjui i prilozi:

Intervjui i članci u štampi:

Intervjui i članci u online medijima:


Zanima vas sve ovo šire?
Zakažite prezentaciju naših usluga!